Tuinen

MC Hoveniers is gespecialiseerd in het onwerpen en aanleggen van allerlei soorten en stijlen tuinen. Van Klassiek, Landelijk, modern, bedrijfstuinen, vijvertuinen tot luxe dak-en geveltuinen. Toegankelijk voor ieder budget!

Tuinstijlen

Landelijke Tuin

Landelijke tuinen stralen vooral veel rust en ruimte uit. Bent u op zoek naar een prachtig ontwerp bij u Landelijke woning? MC Hoveniers kan u hierbij adviseren en er voor zorden dat uw droom werkelijkheid wordt.

Een Landelijke tuin kenmerkt zich door de ongedwongen sfeer en de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Tijdens het ontwerpen van een Landelijke tuin wordt er vooral gekeken naar de omgeving van de tuin.

Die omgeving wordt door een goed ontwerp op een zodanige manier gerealiseerd dat het niet duidelijk is waar de tuin ophoudt en overgaat in een landschap.

Deze ongedwongen, natuurlijke sfeer van een Landschapstuin ontstaat niet zomaar. Dit wordt gecreëerd door het gebruik van beplaald soort bomen, grassen, heesters, romantische slingerpaadjes en bijvoorbeeld poelen met eendenkorven.

Klassieke Tuin

De Klassieke tuin wordt ontworpen in een formele stijl. Door middel van meetkundige lijnen, balans en overeenstemmingen, ontstaat er een perfecte symmetrie die zorgen voor een sfeervolle tuin, waarin u volledig tot rust komt.

De architectuur van het desbetreffende pand wordt bijvoorbeeld benadrukt door de strak geknipte hagen, een stenen trap, een terras met balustrade, een sierlijke paviljoen of beeldhouwkunst.

Daarnaast mogen grote statige bomen o.a. beukenboom, eikelboom of kastanjeboom niet ontbreken. Daarnaast wordt bijbehorende beplanting gebruikt, zoals zoals heesters, rododendrons of buxuswolken.

Moderne Tuin

De Moderne tuin bestaat uit bijzondere vormen in beplanting en strakke elementen, bijvoorbeeld een rechte vijver.

Het ontwerp is strak, eenvoudig en geometrisch. De vormgeving is functioneel en past bij de stijl van de architectuur van het gebouw.

Ieder element in de moderne tuin is zorgvuldig overwogen en uitgekozen. Het interieur van de woning speelt daarbij een grote rol. Onze ontwerper maakt van uw tuin een woonkamer buiten, van alle gemakken voorzien.

Daktuin

In de steeds drukker wordende stedelijke omgeving zijn daktuinen erg populair. Groot of klein, iedere daktuin verdient een doordacht ontwerp om de ruimte die er is optimaal en sfeervol te benutten.

Het ontwerpen en aanleggen van een daktuin vergt veel kennis en ervaring. Er dient rekening gehouden te worden met vele factoren, zoals de ligging, dakbedekking windrichting en afvoer hemelwater.

Welke planten en bomen kunt u neerzetten? Vraag ons advies, wij weten welk soort beplanting u het beste kunt neerzetten.

Vijvertuin

Een vijver in de tuin is voor veel eigen tuin bezitters een wens. Een vijver zorgt voor leven in de brouwerij. Het water beweegt, weerspiegelt de zon en de mooie luchten en daarnaast is de vijver een plek waar u dieren kunt spotten, zoals vogels en vissen.

Nagenoeg elke tuin is geschikt om een vijver in aan te leggen. Een natuurlijke vijver met een weelderige beplanting, of een strakke moderne vijver met daarnaast strakke buxus wolken, of een kindvriendelijke vijver? Of droomt u meer van een (luxe) zwemvijver of Jacuzzi?

Bedrijfstuin

De Tuin om uw bedrijf geeft het pand uitstraling.
Met een mooie tuin bij uw kantoorpand kunt u zich onderscheiden van andere bedrijven. Het zorgt immers voor herkenbaarheid en uitstraling.

Daarnaast biedt een mooi aangelegde bedrijfstuin een ontspannen werkomgeving voor u en uw medewerkers. U kunt heerlijk pauzeren met uw contacten en collega’s in de buitenlucht, in een passende en ontspannen omgeving.

Het ontwerp moet uiteraard passen bij uw bedrijf, zodat uw klanten zich buiten al thuis voelen en graag binnen willen komen.

Onze tuinarchitect houdt rekening met de eisen die er aan bedrijfstuinen gesteld worden: een juiste uitstraling met veel aandacht voor de entree, weinig onderhoud en een passende sfeer.

Tuinspreuken

Contactformulier